Tekniska förutsättningar

Vi rekommenderar och gör tester med nedanstående webbläsare och operativsystem för åtkomst till Region Uppsalas externa tjänster, andra kombinationer kan fungera. För support på klientinställningar enligt de tekniska förutsättningarna vänder du dig till din egen PC- leverantörs support eller din lokala it-support. MSI it-support ger telefonrådgivning under kontorstid kring de tekniska förutsättningarna.

Operativsystem: Windows 7 / Windows 8.1 / Windows 10 dock bara i kombination med Internet Explorer 11. Programportalen har inte stöd för webbläsaren Edge som är standard i Windows 10 vid nyinstallation.
Information hur man byter så att Internet Explorer 11 blir standardwebbläsare i Windows 10.
Webbläsare: Internet Explorer 10 - 11
Inställningar: Om det inte är en dator från Region Uppsala rekommenderas följande inställningar
Säkerhet och ansvar:
Användaren ska ansvara för att datorer som ansluts har ett installerat och uppdaterat antivirusskydd och de senaste säkerhetsuppdateringarna från respektive programleverantör installerade.

Hantering av smartkort och certifikat vid inloggning med kort:
Programmet Net iD enligt Region Uppsalas standardversion (v6.7.1.33) och paketering (LUL1901) är ett krav för denna tjänst. Net iD med paketering LUL1901 installeras därför när man använder tjänsten första gången med kort om Net iD saknas på datorn.
Länk för manuell hämtning av nyare version Net iD v6.7.2.36 (LUL1901), om så önskas Testsida för kort och certifikat
Kortläsare:
• Gemalto IDBridge CT30/PC Twin USB Smart Card Reader
• Dell Smartcard USB Tangentbord Dells artikel: 580-13018

Här kan du hämta drivrutiner för Region Uppsalas supporterade kortläsareFör att kontrollera vilken version av webbläsare du har i din dator gör du så här:

• Klicka på "Hjälp/Help" i menyraden i din webbläsare
• Välj "Om/About"

_________________________________________________________

Föregående sida